Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

buitenjpgRugby Club Zwolle is in 1975 officieel opgericht door een paar enthousiaste rugbyspelers uit Zwolle en heeft sindsdien ononderbroken meegespeeld in de competitie van de Nederlandse rugby bond. In de beginfase speelde de Rugby Club Zwolle met groot succes in Zwolle-Zuid, waar enkele kampioenschappen zijn behaald en later via verhuizingen langs de sportparken van onder andere SVI, ZAC, Zwolsche Boys en HTC is de Rugby Club Zwolle uiteindelijk neergestreken op sportpark de Marslanden.

In 2000 is het 25-jarig jubileum groots gevierd op het sportpark de Pelikaan. Na de aftrap door de burgmeester Jan Fransen en onder grote publieke belangstelling, speelden "Oud spelers" tegen het huidige team, gevolgd door een zeer gezellige feestavond in "de Vrolijkheid".

Vanaf de beginjaren is er bij rugby club Zwolle altijd een traditie geweest van rugby Tours naar het buitenland. Tot op heden wordt nog elk jaar een oefentrip naar veelal de Angelsaksische landen gemaakt om rugby te spelen, de (rugby-) cultuur te proeven en unieke banden aan te gaan met buitenlandse verenigingen. We hebben dan ook al menig team mogen ontvangen in Zwolle.eerstesteen

In het seizoen 2006 -2007 is op de Marslanden een schitterende eigen accommodatie gerealiseerd, van waaruit getraind en gespeeld wordt op het veld voor het clubhuis. De accommodatie is voor een groot deel met zelfwerkzaamheid gerealiseerd, wat de betrokkenheid van de leden aangeeft. De eerste steen werd gelegd door Leonor Gnanapragassam (zie foto)

2 jaar na de opening van het nieuwe clubhuis werd het kampioenschap derde klasse Noord Oost behaald, waarna promotie naar de tweede klasse Noord een feit was. Inmiddels speelt de Rugby Club Zwolle met 3 teams in de competitie; Heren 1, Heren 2 en het damesteam "de Hanzeladies". Inmiddels wordt er gewerkt aan een jeugdteam en een veteranenteam.

Door de jaren heen heeft rugby club Zwolle aangetoond en vereniging te zijn waar naast de drang naar sportieve successen ook het sociaal culturele aspect van de rugby sport hoog in het vaandel staat.