Meetrainen? Je kunt altijd kennis komen maken en gratis meetrainen! - Jeugd: Di 18:00 to 19:00 - Senioren: Di 19:30 tot 21:30 / Do 19:30 tot 21:30

Afgelopen zondag was het ‘code geel’ voor een groot deel van ons land. De dames van het cluster ‘De HanzeDogs’ (Zwolle en Almere) stonden al klaar om richting Haarlem te vertrekken voor hun wedstrijd, toen het bericht kwam dat het veld daar was afgekeurd.

Na wat organisatie konden ze er tóch voor zorgen dat er rugby gespeeld kon worden en wel op het thuisveld in Zwolle! De dames van Haarlem reisden door weer en wind af om de HanzeDogs van een stevige pot rugby te voorzien. K.O. was om 14.00 uur en nadat de kick was genomen door onze dames, startte de wedstrijd moeizaam voor ze. Al snel kregen ze 2 try’s om hun oren geslingerd. Dat de HanzeDogs deze pot niet zouden winnen was misschien al een feit, maar omver laten lopen op eigen veld een fabel!
Dus hup, de koppen bij elkaar en omhoog en de dames van Haarlem niet ‘zomaar’ de winst geven. Het was een harde en fysieke pot, dus de tackels moesten hard en laag gemaakt worden. Na ongeveer een half uur spelen, viel onze hooker Brigitte uit. Dit werd snel opgelost door onze voorwaartsen, zodat de scrum er niet onder hoefde te lijden. Na een korte break kon de wedstrijd ook weer hervat worden.
De HanzeDogs werden direct wakker geschud met weer een try van Haarlem. De dames speelden het slim uit met een dametje over. Door deze wake-up-call lukte het de dames om zelf ook ruimte te creëren aan de buitenkant, waardoor Baukje een prachtige break had en een sprint richting de tryline zette! Ze wist te scoren en Eva kickte de conversie ook raak. Al snel volgde de rust en het was duidelijk hoe de HanzeDogs verder moesten: kop omhoog houden, sneller oplopen in defence en de tackels maken! De ruimte kan gevonden worden aan de zijkanten. Ze kregen sportieve aanvulling van een aantal dames van Haarlem en gingen met hernieuwde energie de tweede helft in.
En wat voor helft! Er werd gevochten voor iedere meter op het veld en de HanzeDogs maakten het steeds moeilijker voor Haarlem om te scoren. Verdedigend op hun eigen tryline hebben de dames tot 3x toe kunnen voorkomen dat Haarlem kon scoren, door harde tackels te maken en de bal op tehouden. De tegenstandsters raakten al wat gefrustreerder nu zij niet zo makkelijk hun try’s konden scoren. Door deze lichte chaos kon onze prop Marrichje profiteren en rende met support van Anne in haar kielzog door 3 tackels heen en wist onder de palen de tweede try voor de HanzeDogs te scoren! Ook Eva kickte de conversie weer raak.
Een hard bevochten wedstrijd waarin de dames van het clusterteam hebben laten merken dat zij zich niet zomaar gewonnen geven. Eindstand: 14 – 94 en Diva’s: Marrichje en Esmee van Haarlem.


Op de herfstige ochtend van 9 oktober waren veel rugbydames vroeg wakker om op het veld te gaan rugbyen. Het was de Super Sunday, de dag dat drie Zwolse teams tegelijk moesten spelen en elkaar komen ondersteunen. En natuurlijk, ladies first! Het was het team Foeste Moiden, waar de Zwolse dames tegenover stonden. De Zwolse dames spelen dit jaar in een clusterteam samen met Almeerse Bulldogs (onder de naam Hanzedogs) en voor deze wedstrijd kregen zij ook een fantastische aanvulling van het team All Blues van de 1e dividie.
De wedstrijd begon met Zwolse overheersing, die overging in een gelijkwaardig spel. Beide teams haalden twee keer een try en tijdens de halftime was de tussenstand een spannende 12:14.
De tweede helft begon weer met Zwolse overheersing, maar desondanks konden de Hanzedogs helaas niet scoren. Ze bleven zwaar aanvallen en vechten, maar De Foeste Moiden gebruikten hun kansen beter en maakten meerdere try's met snelle tegenaanvallen. De eindstand werd 12:40.
Na de tijd waren de Hanzedogs toch heel blij, want dit was hun mooiste wedstrijd tot nu. De deelname van drie teams in één vroeg veel flexibiliteit, de dames speelden in andere posities dan ze gewend zijn, en daardoor kreeg ze nuttige ervaring erbij.
De Hanzedogs bedanken iedereen die kwam kijken en supporten! Jullie zijn de beste!

Hanzedogs 2016 2017

 


Ook bij rugbyclub Bulldogs in Almere is sinds het WK-rugby van afgelopen zomer het ledental met 10 procent gegroeid. Daarmee is er sinds een half jaar ook een damesteam ontstaan. Dit damesteam timmert behoorlijk aan de weg met nieuwe spelers tussen de 16 en 50 jaar. Ook voor alle Hanzeladies is het belangrijk consequent te blijven trainen en toernooitjes mee te pakken, om zo fit aan een nieuw seizoen te kunnen beginnen! Deze toernooien zijn prachtige momenten om al het geleerde in de praktijk te brengen.

De dames van RC Bulldogs hebben met hun trainer/coach Ricky daarom afgelopen zondag 7 februari een Jonge Honden toernooi georganiseerd voor een 5-tal clubs om oudgedienden en nieuwkomers speeltijd te gunnen. Op deze manier konden alle dames iets van elkaar leren!

http://www.rugbyzwolle.nl/dames/foto-album-dames 


Lees meer: Jonge Honden Toernooi - gure wind en gierende zenuwen. →

12 april Open rugbytraining voor de calo-dames Zwolle.


Nog nooit zo mooi op tijd op de training loop ik het veld op.

Een beetje gezonde spanning in het lijf.

Ik hoop toch wel een beetje op een opkomst van een vrouw of 30 en loop nog even met de trainerts het veld over om de training klaar te zetten.


Om 19.15 druppelen de dames van Rugby Club Zwolle en de meiden van de Calo binnen.

Om 19.25 hangen we met de benen uit de kleedkamer omdat hij gewoon echt te vol is.

Nog even een praatje van onze teamcaptain Anne over onze toffe sport en daar gaan we dan.

Als we het veld oprennen komt aan de sliert na 46 vrouw sterk een eind en als ook de laatste meiden het veld oprennen kan het alleen nog maar een erg geslaagd feestje worden!

 

Foto's == > Fotoalbum Dames


Lees meer: REAL CHICKS PLAY RUGBY! →

Zondag was het weer zover, de competitie ging van start voor de Hanzeladies en deze keer in Gorredijk tegen de Fryske Rugby Famkes, een combinatie team van onder andere Leeuwarden, Groningen en Gorredijk. Na een korte trainingstop tijdens de kerstvakantie moesten onze dames dus weer flink aan de slag. Niet alleen omdat de Fryske Rugby Famkes bekend staan als een geduchte tegenstander, ook omdat vanwege blessures en ziekte het Hanzeladies team bestond uit drie spelers (en twee supporters!). Duidelijk geen bijsters groot team, desondanks gingen we vol goede moed op naar Gorredijk.


Lees meer: Wedstrijdverslag Zondag 18 januari →